Bezoek A Seal Stellendam

Op dinsdag 13 september brachten alle leerlingen van Obs De Gouwaert een bezoek aan zeehondenopvang A Seal in Stellendam.
Het was een bijzonder bezoek met als hoofddoel het overhandigen van een mooi versierde cheque. De cheque ter waarde van 500 euro kon worden geschonken, omdat de opbrengst van de lentemarkt vorig schooljaar geheel ten goede kwam aan de adoptie van een zieke zeehond.
Nadat de cheque was uitgereikt aan de dierenarts van het opvangcentrum vertelde zij dat met het geld een zieke zeehond beter kan worden gemaakt en als het dier weer sterk genoeg is weer vrij rond kan zwemmen in de Noordzee.
Voor de leerlingen van De Gouwaert was het een bijzondere en leerzame dag. Naast het uitreiken van de cheque deden de leerlingen een speurtocht en verzamelden zo nog meer informatie over het werk van A Seal. De Gouwaert staat nu officieel als derde op de wachtlijst om een zeehond te adopteren.
De kinderen kunnen niet wachten om de zeehond een mooie naam te geven!
Wanneer we een zeehond adopteren ligt het herstelproces en dus ook de duur van de adoptie gemiddeld tussen de twee en drie maanden. Op dit moment zitten 25 zeehonden in het opvangcentrum waar er zeer binnenkort 6 van worden vrijgelaten.
Wordt vervolgd...

Voor meer afbeeldingen kunt u kijken bij Foto's op deze site.

 
Media
  • stellendam13-09-16 133.jpg

Uit het fotoboek

DSCN1982 DSCN1980 DSCN1977 DSCN1971 DSCN1965
DSCN1981 DSCN1979 DSCN1974 DSCN1968 DSCN1963

Laatste Nieuws