Opruimactie Goudswaard

GEMEENTE KORENDIJK

                                    

PERSBERICHT

 

 

Piershil, 23 juni 2016

 

Geslaagde opruimactie IN Goudswaard!

de basisscholen en dorpsvereniging de Coorndijk Zamelen veel ZwerfvuiL IN

 

23-06-2016, Goudswaard.
Donderdagmiddag 23 juni 2016  was het dan zover! De Dorpsvereniging  De Coorndijk, en de beide basisscholen ‘De Gouwaert’ en de School met de Bijbel uit Goudswaard hielden een opruimactie.

 

Nadat de buien in de ochtend waren overgetrokken brak de zon gelukkig door. Nadat iedere leerling was voorzien van een grijper, afvalring met afvalzak, hesje en handschoenen hield Bas Schelling van de dorpsvereniging De Coorndijk een kort welkomstwoord en sprak daarna burgemeester Stoop de 41 leerlingen toe dat het fijn is dat deze actie wordt georganiseerd maar dat we met zijn allen ook in vervolg moeten voorkomen dat er zwerfafval ontstaat door het gelijk in de juiste afvalbak te doen.

 

Daarna gingen de kinderen op pad met handschoenen, afvalgrijpers en afvalzak om het zwerfafval de buurt van de scholen en het winkelcentrum op te ruimen. Ook burgemeester Stoop en wethouder Den Boer namens gemeente Korendijk en vrijwilligers van de dorpsvereniging prikte het zwerfvuil mee op.

 

Na een uur verzamelden de kinderen weer met volle afvalzakken bij de supermarkt COOP van Johan Louwe die met de vrijwilliger van de dorpsvereniging voor de geboden inspanningen fris en wat lekkers aan de leerlingen verstrekte. Al met al een geslaagde actie die voor herhaling vatbaar is!

 

De gemeente Korendijk is blij met het initiatief. Goudswaard is een mooi dorp en zonder zwerfafval tussen de bloemperken en in de straten is het nog veel mooier. In samenwerking met Regionale Afvalstoffen Dienst (RAD) Hoeksche Waard heeft de gemeente hesjes en prikkers beschikbaar gesteld. Na afloop van de actie heeft de buitendienst van gemeentewerken de zakken met zwerfafval weer opgehaald om het bij het RAD Hoeksche Waard aan te bieden die verder het afval weer laat verwerken.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de pers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wethouder afval Den Boer 088 - 6471705 of beleidsmedewerker milieu en duurzaamheid Alex Brand 088 - 647 1748 gemeente Korendijk

Uit het fotoboek

DSCN1982 DSCN1980 DSCN1977 DSCN1971 DSCN1965
DSCN1981 DSCN1979 DSCN1974 DSCN1968 DSCN1963

Laatste Nieuws