Groep 1-2

 

De kinderen van groep 1 en 2 zitten bij elkaar in één klaslokaal. Dit heeft als voordeel dat de kinderen van verschillende leeftijden elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

In groep 1 is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen. Hierdoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze zich beter ontwikkelen. Er wordt gewerkt aan basisvaardigheden zoals: zelf aan- en uitkleden, gebruik van het planbord, regels en routines, samen spelen en ervaringen opdoen en het experimenteren en ontdekken van materiaal. Het is belangrijk dat de kinderen de ruimte krijgen om ervaring op te doen met materialen als zand, klei, papier, verf en constructiemateriaal. Ook in groep 2 is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen. Echter in groep 2 zijn de kinderen zelfstandiger. Dit geeft ruimte aan de leerkracht om meer aandacht te geven aan de voorbereidende lees en schrijfontwikkeling, samenspel, sociaal gedrag, zelfsturing en reflectie op activiteiten.

We werken vanuit thema’s waarbij de leerkracht zorgt voor een stimulerende omgeving. Ieder thema duurt 3 tot 6 weken. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Verder wordt er aandacht besteed aan tijdgebonden thema’s, zoals Sinterklaas, Kerstmis, Pasen etc.

Aan het eind van groep 2 gaan de kinderen goed voorbereid naar groep 3. Op spelende wijze hebben ze kennis gemaakt met cijfers, letters, woordjes klappen, tellen en voorbereidende schrijfoefeningen. Dit is een kleine impressie van onze klas. We vinden het leuk als u na schooltijd eens een kijkje komt nemen. We kunnen u dan meer vertellen en u kunt de sfeer op school proeven. U bent ook welkom om een dagdeel mee te maken. Dit laatste echter wel op afspraak.

Tot ziens, Juf Jolanda

Uit het fotoboek

DSCN1982 DSCN1980 DSCN1977 DSCN1971 DSCN1965
DSCN1981 DSCN1979 DSCN1974 DSCN1968 DSCN1963

Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.